w portalu  | na forum
w bazie kalorii
wspieram akcję Dzień Wody
dla kobiet, o kobietach
kobieta, kobiety

kalkulatory dla kobiet:

testy dla kobiet:

Patronat medialny:

vortal o kobietach
Przepis na szarlotkę
data publikacji: 28-08-2007 r. | strona: 1 | 2
Przełom lata i jesieni to czas, który obfituje w moc świeżych i soczystych jabłek. Wykorzystaj ten okres i naucz się piec szarlotkę, którą pochwali cała Twoja rodzina.
portal dla kobiet
serwis o kobietach

Podana na pięknym porcelanowym talerzu z łopatką lub na eleganckiej tortownicy marki Villa Italia, bez wątpienia urzeknie Twoich gości. Długie jesienne wieczory sprzyjają spotkaniom w gronie przyjaciół lub rodziny. Jednak częste deszcze i wszechogarniająca szaruga nie zachęcają do wyjścia na zewnątrz. Rzadko o tej porze roku mamy ochotę na spotkania w kawiarniach czy restauracjach. Najchętniej zaszylibyśmy się z kubkiem herbaty nad ciekawą książką. Ty jednak spróbuj przełamać jesienną chandrę - upiecz pyszną szarlotkę i zaproś swoich bliskich na wieczorną pogawędkę.

Prosty przepis na poprawę humoru
Jeśli jeszcze nigdy nie piekłaś szarlotki, możesz się zdziwić, że to takie proste. Na przygotowanie potrzebna jest Ci zaledwie godzina – do dzieła!

Przygotuj ciasto według poniższych wskazówek: z ½ kg mąki, ½ kostki margaryny, ¾ szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, opakowania cukru waniliowego, 3 jajek i 2 łyżek śmietany zagnieć ciasto i podziel na dwie części.

Na papierze do pieczenia rozwałkuj jedną część ciasta i podpiecz na złoty kolor. Dwie garści rodzynek zalej wrzątkiem i odstaw by zmiękły. Sześć dużych, umytych i oczyszczonych jabłek pokrój na plasterki i posyp nieco cukrem i cynamonem. Potem odstaw, by puściły sok. Odsączone z soku jabłka ułóż na podpieczonym spodzie, posyp rodzynkami (odcedzonymi z wody), nakryj drugą częścią ciasta. Możesz posmarować po wierzchu odrobiną białka i upiecz na "złoto" w 180°C w piekarniku (około 40 min.)


autor: / źódło: / opracowanie:
Ergo International
ostatnio dodane:


Efekt absolutnie czystej skóryMineralne pudry wypiekaneKotlety mielone z cukinią i kozim seremKasza jaglana niezbędna w diecie dzieckaMoje córki krowyImbir – poznaj jego leczniczą i odchudzającą moc
pokrewne forum:

Moje gotowanie
przeczytaj także:

Misiek w Nowym Jorku
Planeta Singli
Hybryda – manikiur, który przetrwa wszystko!
Wisława Szymborska, której do tej pory nie znaliśmy
Brukselka – w mini formie maksi zalety
Technologia No Frost
Jak prawidłowo dbać o kołdrę antybakteryjną?
Zboża w diecie człowieka
Dieta eliminująca gluten lub pszenicę
Dieta wykluczająca
Rozgrzewający krem do stóp
Olejki pod prysznic
Wielka historia małej kreski
Bieganie - kobieca strona mocy
Kawowa recepta na radość
Pomadka do ust wrażliwych
Lifting od fundamentów
Ta książka zmieni twoje myślenie o jedzeniu
25 ml zdrowia w filiżance



przejdź do tematu Przepis na szarlotkę aby komentować bezpośrednio na forum. | artykuł ma 15 komentarzy - ostatnie to:

Dalia napisała: (w dniu: 05-09-2007 17:38)
ja tej lubię szarlotkę, szczególnie na ciepło, i szczególnie wtedy, gdy za oknem pada deszcz uśmiech
bogulka napisała: (w dniu: 06-09-2007 19:37)
Najprostszy przepis na świecie:
4 szkl mąki
1/2 szkl.cukru(może być puder)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
250gr margaryny
4 jajka
ze 2 łyżki śmietany
1,5 kg obranych jabłek
trochę cynamonu
Mąkę,cukier,proszek,margarynę siekasz nożem,dodajesz 2 całe jajka i 2 żółtka oraz śmietanę i zagniatasz.Ciasto dzielisz na 2 części,rozwałkowujesz,wykładasz jabłka wymieszane z cynamonem(parę postów wyżej napisałam jak je zesmażam)rozwałkowujesz drugą część ciasta i równo przykrywasz jabłka.Można też zetrzeć ciasto na tarce ale wtedy radziłabym nie dodawać śmietany(lepiej się ściera).Nagrzewasz piekarnik do 180 st.i pieczesz ok.50 min.Po wyjęciu posypujesz cukrem pudrem i kroisz i jesz.Najlepiej smakuje taka ciepła,przynajmniej mnie uśmiech
jolanta1952 napisała: (w dniu: 06-09-2007 20:41)
bogulka dziekuje jest naprawde pyszna upieklam i byla tylko chwilke zrobilam to pierwszy raz dziekuje brawa brawa
bogulka napisała: (w dniu: 06-09-2007 21:08)
jolanta1952,proszę wyłącz Caps Locka.
barbara241 napisała: (w dniu: 07-09-2007 12:58)
Dzieki za przepis dzies jeszcze skozystam z niego bardzo wesoły
barbara241 napisała: (w dniu: 19-09-2007 11:50)
Zrobilam szarlotke z twojego przepisy,byla pyszna.Dzieki brawa


zaloguj się aby napisać własny komentarz



Ostatnio na forum: (wątki i komentarze)

Wiadomość dla Forumowiczów :)
jak zajsc w ciaze??
Napiszmy razem opowiadanie...
Czy mogę być w ciąży? Czy mogę być w ciąży?
Forum panieńskie 2007-2008
orgazm za orgazmem :)
Jestem mamą :)
szkolna miłość z ławki po latach... co robić? :)
Skojarzenia
Dokończ wyraz - zabawa
Linux..... czy ktoras z was uzywa
Na poprawę humoru!
Laptop dla najmłodszych
Torbiel a ciąża
Moda męska na brytyjskich targach
Makijaż codzienny i wieczorowy
Pamiętnik przyszłych mam - rady i porady :-)))
"Kalendarz dni płodnych" - Wasze opinie
Cudowny pierwszy pocałunek
Czy jestem w ciąży?
Trichotillomania
krwawienie po stosunku
Karta czy gotówka?
sex a spowiedź
Nowa Gwiazdka .
"Ile kalorii jeść, aby schudnąć?" - Wasze opinie
Nigdy nie miałem dziewczyny...
Zapalenie pęcherza
praca w mcdon..... itp
Test na czystość
Jaką lodówkę???
mój mąż znowu wyjeżdza ...
Podwójne działanie przeciwzmarszczkowe
Pomarańcza i wanilia
Brak ochoty na seks...
Dania mrożone
Łosoś po francusku Frosta
Jedwab w płynie
Nowa kolekcja czasomierzy
Makijaż z utrwalaczem - uczulenie?
Ostatnio dodane artykuły:

Kotlety mielone z cukinią i kozim serem
Kotlety mielone z cukinią i kozim serem
Kasza jaglana niezbędna w diecie dziecka
Kasza jaglana niezbędna w diecie dziecka
Moje córki krowy
Moje córki krowy
Imbir – poznaj jego leczniczą i odchudzającą moc
Imbir – poznaj jego leczniczą i odchudzającą moc
Prezent na Walentynki 2016
Efekt absolutnie czystej skóry
Misiek w Nowym Jorku
Planeta Singli
Hybryda – manikiur, który przetrwa wszystko!
Wisława Szymborska, której do tej pory nie znaliśmy
Brukselka – w mini formie maksi zalety
Technologia No Frost
Jak prawidłowo dbać o kołdrę antybakteryjną?
Zboża w diecie człowieka
Dieta eliminująca gluten lub pszenicę
Dieta wykluczająca
Rozgrzewający krem do stóp
Olejki pod prysznic
Wielka historia małej kreski
Bieganie - kobieca strona mocy
Mineralne pudry wypiekane
Kawowa recepta na radość
Pomadka do ust wrażliwych
Lifting od fundamentów
Ta książka zmieni twoje myślenie o jedzeniu
25 ml zdrowia w filiżance
Zmysłowy makijaż oka
Zaawansowana pielęgnacja skóry dojrzałej
Fakty i mity na temat mięsa z kurczaka
Rybne nowości
Wygraj elektroniczny pilnik do stóp!
Pikantne skrzydełka z kurczaka
Jak dbać o dłonie zimą?
Pieczony schab z chrzanowym sosem
Bariery kariery
Zostań ekspertem w swojej dziedzinie!
Porady kosmetologa: Jak dbać o cerę naczynkową?
Chusteczki nawilżane dla dzieci Velvet Baby
Suplement diety na pierwsze oznaki starzenia
Pielęgnacja włosów jesienią i zimą
Ochrona przed mrozem i wiatrem
Na przesuszone włosy
Nitkuj zęby, ciesz się zdrowym uśmiechem!
Miłosierdzie to imię Boga
Najserdeczniejsze życzenia noworoczne
Szampańskiej zabawy!
Nowy Rok - nowa fryzura
Eleganckie obuwie wizytowe
Look karnawałowy 2016
Noworoczne odchudzanie krok po kroku
Tapas – sylwestrowe must have
Czy zimą śpimy gorzej?

Cookies: podczas przeglądania naszych stron oraz w trakcie logowania portal http://www.byckobieta.pl tworzy niewielkie pliki cookies. Zapisuje w nich wyłącznie informacje umożliwiające korzystanie z portalu, oraz z forum.

Artykuły oraz zdjęcia umieszczone w portalu ByćKobietą.pl są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie jest dozwolone wyłącznie za zgodą Autorów. Redakcja ByćKobietą.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych na forum oraz w komentarzach artykułów.

© 2006-2013 ByćKobietą.pl - portal dla Kobiet
skrypt forum: © phpBB