w portalu  | na forum
w bazie kalorii
wspieram akcję Dzień Wody
dla kobiet, o kobietach
kobieta, kobiety

kalkulatory dla kobiet:

testy dla kobiet:

Patronat medialny:

vortal o kobietach
Przepis na szarlotkę
data publikacji: 28-08-2007 r. | strona: 1 | 2
Przełom lata i jesieni to czas, który obfituje w moc świeżych i soczystych jabłek. Wykorzystaj ten okres i naucz się piec szarlotkę, którą pochwali cała Twoja rodzina.
portal dla kobiet
serwis o kobietach

Podana na pięknym porcelanowym talerzu z łopatką lub na eleganckiej tortownicy marki Villa Italia, bez wątpienia urzeknie Twoich gości. Długie jesienne wieczory sprzyjają spotkaniom w gronie przyjaciół lub rodziny. Jednak częste deszcze i wszechogarniająca szaruga nie zachęcają do wyjścia na zewnątrz. Rzadko o tej porze roku mamy ochotę na spotkania w kawiarniach czy restauracjach. Najchętniej zaszylibyśmy się z kubkiem herbaty nad ciekawą książką. Ty jednak spróbuj przełamać jesienną chandrę - upiecz pyszną szarlotkę i zaproś swoich bliskich na wieczorną pogawędkę.

Prosty przepis na poprawę humoru
Jeśli jeszcze nigdy nie piekłaś szarlotki, możesz się zdziwić, że to takie proste. Na przygotowanie potrzebna jest Ci zaledwie godzina – do dzieła!

Przygotuj ciasto według poniższych wskazówek: z ½ kg mąki, ½ kostki margaryny, ¾ szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, opakowania cukru waniliowego, 3 jajek i 2 łyżek śmietany zagnieć ciasto i podziel na dwie części.

Na papierze do pieczenia rozwałkuj jedną część ciasta i podpiecz na złoty kolor. Dwie garści rodzynek zalej wrzątkiem i odstaw by zmiękły. Sześć dużych, umytych i oczyszczonych jabłek pokrój na plasterki i posyp nieco cukrem i cynamonem. Potem odstaw, by puściły sok. Odsączone z soku jabłka ułóż na podpieczonym spodzie, posyp rodzynkami (odcedzonymi z wody), nakryj drugą częścią ciasta. Możesz posmarować po wierzchu odrobiną białka i upiecz na "złoto" w 180°C w piekarniku (około 40 min.)


autor: / źódło: / opracowanie:
Ergo International
ostatnio dodane:


Pielęgnacja skóry w XXI wieku według Katie HolmesDynia - poradnik szefa kuchniWykreuj własne szczęście!Szykowne szpilkiPrzeziębienie i grypaPrzepisy na kurczaka
pokrewne forum:

Moje gotowanie
przeczytaj także:

Zrób to sam: scrabble na… ścianie!
Taupe - kolor sezonu 2014/2015
Uwolnij swoje włosy od rutyny
Choroba zwyrodnieniowa stawów
Marzysz o związku idealnym?
Kolory jesieni - kolekcja Solar na sezon 2014/15
Zimowa pielęgnacja domowego ogródka
Inwestycja w CV dziecka
Naleśniki na słono czy na słodko?
Odkryj nowy rytuał piękna
Lśniące naczynia
Termoablacja ultradźwiękowa
Sportowe i efektywne
Skóra zimą – jak ją pielęgnować?
Zakażenia okolic intymnych w ciąży
Nowy zapach Possess od Oriflame
Materac dla dziecka
Bezpłatna aktualizacja map
Techniczne nowości



przejdź do tematu Przepis na szarlotkę aby komentować bezpośrednio na forum. | artykuł ma 15 komentarzy - ostatnie to:

Dalia napisała: (w dniu: 05-09-2007 17:38)
ja tej lubię szarlotkę, szczególnie na ciepło, i szczególnie wtedy, gdy za oknem pada deszcz uśmiech
bogulka napisała: (w dniu: 06-09-2007 19:37)
Najprostszy przepis na świecie:
4 szkl mąki
1/2 szkl.cukru(może być puder)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
250gr margaryny
4 jajka
ze 2 łyżki śmietany
1,5 kg obranych jabłek
trochę cynamonu
Mąkę,cukier,proszek,margarynę siekasz nożem,dodajesz 2 całe jajka i 2 żółtka oraz śmietanę i zagniatasz.Ciasto dzielisz na 2 części,rozwałkowujesz,wykładasz jabłka wymieszane z cynamonem(parę postów wyżej napisałam jak je zesmażam)rozwałkowujesz drugą część ciasta i równo przykrywasz jabłka.Można też zetrzeć ciasto na tarce ale wtedy radziłabym nie dodawać śmietany(lepiej się ściera).Nagrzewasz piekarnik do 180 st.i pieczesz ok.50 min.Po wyjęciu posypujesz cukrem pudrem i kroisz i jesz.Najlepiej smakuje taka ciepła,przynajmniej mnie uśmiech
jolanta1952 napisała: (w dniu: 06-09-2007 20:41)
bogulka dziekuje jest naprawde pyszna upieklam i byla tylko chwilke zrobilam to pierwszy raz dziekuje brawa brawa
bogulka napisała: (w dniu: 06-09-2007 21:08)
jolanta1952,proszę wyłącz Caps Locka.
barbara241 napisała: (w dniu: 07-09-2007 12:58)
Dzieki za przepis dzies jeszcze skozystam z niego bardzo wesoły
barbara241 napisała: (w dniu: 19-09-2007 11:50)
Zrobilam szarlotke z twojego przepisy,byla pyszna.Dzieki brawa


zaloguj się aby napisać własny komentarz



Ostatnio na forum: (wątki i komentarze)

Wiadomość dla Forumowiczów :)
jak zajsc w ciaze??
Napiszmy razem opowiadanie...
Czy mogę być w ciąży? Czy mogę być w ciąży?
Forum panieńskie 2007-2008
orgazm za orgazmem :)
Jestem mamą :)
szkolna miłość z ławki po latach... co robić? :)
Skojarzenia
Dokończ wyraz - zabawa
Linux..... czy ktoras z was uzywa
Na poprawę humoru!
Laptop dla najmłodszych
Torbiel a ciąża
Moda męska na brytyjskich targach
Makijaż codzienny i wieczorowy
Pamiętnik przyszłych mam - rady i porady :-)))
"Kalendarz dni płodnych" - Wasze opinie
Cudowny pierwszy pocałunek
Czy jestem w ciąży?
Trichotillomania
krwawienie po stosunku
Karta czy gotówka?
sex a spowiedź
Nowa Gwiazdka .
"Ile kalorii jeść, aby schudnąć?" - Wasze opinie
Nigdy nie miałem dziewczyny...
Zapalenie pęcherza
praca w mcdon..... itp
Test na czystość
Jaką lodówkę???
mój mąż znowu wyjeżdza ...
Podwójne działanie przeciwzmarszczkowe
Pomarańcza i wanilia
Brak ochoty na seks...
Dania mrożone
Łosoś po francusku Frosta
Jedwab w płynie
Nowa kolekcja czasomierzy
Makijaż z utrwalaczem - uczulenie?
Ostatnio dodane artykuły:

Wykreuj własne szczęście!
Wykreuj własne szczęście!
Szykowne szpilki
Szykowne szpilki
Przeziębienie i grypa
Przeziębienie i grypa
Przepisy na kurczaka
Przepisy na kurczaka
Odkryj nowy rytuał piękna
Lśniące naczynia
Termoablacja ultradźwiękowa
Sportowe i efektywne
Skóra zimą – jak ją pielęgnować?
Zakażenia okolic intymnych w ciąży
Nowy zapach Possess od Oriflame
Dynia - poradnik szefa kuchni
Materac dla dziecka
Bezpłatna aktualizacja map
Techniczne nowości
Pani z przedszkola
Co warto wiedzieć, przygotowując potrawę z dyni?
Pestki z dyni
Krem z dyni z mlekiem kokosowym
Marynowana dynia w occie
Smoczki zaprojektowane z myślą o noworodku
Lody dyniowo imbirowe
Mięsa duszone - poradnik szefa kuchni
Ryż Jaśminowy
Szpilki kontra trampki
Nowość dla lekkich i dobrze wyglądających nóg
Gołąbki z kaszą jęczmienną i wegetariańskimi pulpetami
Wzbogać wodę w magnez!
Strasznie smaczna mieszanka od Maoam!
Krem podkreślający loki
Nowa torebka na jesień!
Odkrywaj swoje talenty i spełniaj marzenia
Krem na każdą pogodę
A moja mama ma w torebce psa
Kuchnia Kobiet
Odkryj piękno mocnych włosów
Jak dogonić szczęście
Odkryj innowacyjną pielęgnację odżywczą AVON Anew Nutri-Advance
Uszczelni naczynka
Rodzicielstwo a nowoczesna technologia
Nowe Scirocco już w salonach
Żyj zdrowo i aktywnie
Minimalizm po polsku
Nowość Art&Diamonds Bloker Starzenia
Damskie botki Movie Retro
Udawajmy, że to się nie wydarzyło
Czy w ciąży można leczyć zęby ze znieczuleniem?
Czym się kierować wybierając szkołę językową dla dziecka?
Hot Trend: Neo-nomadowie.
Wesprzyj walkę z rakiem piersi!
Zostań ekspertem w dbaniu o zdrowie
Wygraj modną torebkę!

Cookies: podczas przeglądania naszych stron oraz w trakcie logowania portal http://www.byckobieta.pl tworzy niewielkie pliki cookies. Zapisuje w nich wyłącznie informacje umożliwiające korzystanie z portalu, oraz z forum.

Artykuły oraz zdjęcia umieszczone w portalu ByćKobietą.pl są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie jest dozwolone wyłącznie za zgodą Autorów. Redakcja ByćKobietą.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych na forum oraz w komentarzach artykułów.

© 2006-2013 ByćKobietą.pl - portal dla Kobiet
skrypt forum: © phpBB