w portalu  | na forum
w bazie kalorii
wspieram akcję Dzień Wody
dla kobiet, o kobietach
kobieta, kobiety
Forum dla kobiet:
Różności:

kalkulatory dla kobiet:

testy dla kobiet:

Patronat medialny:

vortal o kobietach
przepisy na potrawy z piersi kurczaka


sarvi
dołączyła: 30-10-2006 / skąd: S-KO/Dublin / postów: 1802
post wysłany: 02-05-2008 10:05 (link postu: BBcode | kod HTML | czysty http://)


co fajnego mozna zrobic z piersi z kurczaka.piszcie jak najwiecej przepisow.
_________________

kobieta, kobiety

Reklama:





Sarvi znam pare dobrych przepisów na miesko z kurczaka:
(nie podam Ci ilosci skladnikow bo ja robie na oko)

1. -piers z kurczaka
-ser zolty (jak kos lubi to moze dodac pieczarki,cebule, papryke)
-jajka
- majonez
-pieprz sol, vegeta
Napisze Ci jak ja robie z serem: piersi kroje w kosteczke ok 1.5 cm x 1,5 cm, zeby nie byly za duze ani za male kawalki, ser w drodna kosteczke, ewentualnie zetrzec na grubych oczkach, dorzucic zoltko,dodac z 2-3 lyzki majonezu, doprawic, wymieszac, bialka ubic osobno i polaczyc.(gdy za rzadka masa dosypac maki lub bulki tartej) Smarzyc na rozgrzanym oleju. Oprocz sera mozna dodac usmarzone pieczarki, cebulke lub papryke.

2. -piers z kurczaka
- maka
- sol, pieprz, vegaeta, papryka, curry (zaleznosci jak kto lubi)

Piersi pokroic w wieksze kawalki ok 2-3 cm, doprawic je przyprawami, obtoczyc w mace i zmarzyc na rozgrzanym oleju na zloty kolor. Bardzo dobre z sosem czosnkowym:
-smietana
-majonez
-czosnek
-sol, pieprz

Smietane i majonezu pol na pol (po tyle samo, czosnek przesisnasc przez praske i doprawic, (nie dawac duzo czosnku bo bedzie za ostre. (ok 2 zabki na 2 lyz smietany i majonezu)

3. Ostatnio robilam:
- piersi z kurczaka
-pieczarki
-ser zolty
-majonez
-przyprawy (pieprz, sol /ja daje czosnkowa/ i inne jak kto lubi)

Piersi rozbijam na kotlety, przyprawiam przyprawami(sol czosnkowa i pieprz) ukladam na talerzu aby nasiakly przyprawami, nastepnie smarze pieczarki, ostudzam je, piersi ukladam na brytwance wysmarowanej olejem, piersi tez smaruje je zwierzchu olejem, nakladam pieczarki i wkladam do piekarnika az miesko bedzie dobre, (uwazac zeby pieczarki nie spalic), gdy juz beda dochodzic do siebie nakladam na pieczarki lyzke majonezu lub sosu czosnkowego i posypuje zoltym serem (dosc grubo) i wkladam je na chwileczke az ser sie przytopi. Bardzo dobre z sosikiem czosnkowym. (na wierzchu)

4. Roladki:
- piersi
- ser zolty, szynka lub w zaleznosci od gustow: cebulka, ogorek, warzywka z patelni, pieczarki, papryka..
-bulka tarta
-jajka
-sol czosnkowa, cuury

Piersi rozbijam na jak najciesze kotlety, doprawiam, nadziewam, zawijam w rulonik, spinam wykalaczkami lub nitka, maczam w jajku i obtaczam w bulce. Smarze na glebokim goracym oleju na zloty kolor. Podaje z sosem cuury.
_________________




Agga co za pyszności- aż ślinka cieknie. A ja akurat dziś kupiłam piersi z kurczaka, to może skorzystam z twoich pomysłów uśmiech

Ja to z kurczakiem idę na skróty, albo tradycyjne kotlety albo Pomysł na... kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym z ziemniakami lub kaszą jęczmienną. Pycha wykrzyknik Ale czas na jakąś odmianę.


Kiedyś jak pracowałam w barze, to robiłyśmy z piersi kurczaka tzw. "kieszonki". Trzeba naciąć pierś (pojedyńczą)w jej najgrubszej części i włożyć do środka kawałek szynki oraz kawałek sera. Spiąć miejsce nacięcia wykałaczką i smażyć w głębokim oleju wykrzyknik witaj
_________________





a ja lubię pierś z kurczaka pokroić w paski obtoczyć w panierce tj. mąka+jajko+bułka tarta+ser, takie paluchy z piersi z kurczaka, bardzo smaczne, mój mąż robi devolay'e w środku których jest przepyszne ziołowe masełko, które po rozkrojeniu rozpływa się
_________________



edytowany: 1 raz | przez kangurek | w dniu: 02-05-2008 17:41




Właśnie mi przypomniałaś kangurku, że kiedyś robiłam też pierś kurczaka pokrojoną w takie dosyć cienkie paseczki, obtaczałam w różnych panierkach i w płatkach kukurydzianych (pokruszonych) i smażyłam. Z sosem czosnkowym czy z majonezowo-keczupowym były przepyszne uśmiech
_________________



sarvi
dołączyła: 30-10-2006 / skąd: S-KO/Dublin / postów: 1802
post wysłany: 03-05-2008 10:11 (link postu: BBcode | kod HTML | czysty http://)


super bo mamy tych piersi 5kg:)a nie chce ciagle tak samo robic.dzieki wielkie.
_________________







Ostatnio na forum: (wątki i komentarze)

Wiadomość dla Forumowiczów :)
jak zajsc w ciaze??
Napiszmy razem opowiadanie...
Czy mogę być w ciąży? Czy mogę być w ciąży?
Forum panieńskie 2007-2008
orgazm za orgazmem :)
Jestem mamą :)
szkolna miłość z ławki po latach... co robić? :)
Skojarzenia
Dokończ wyraz - zabawa
Linux..... czy ktoras z was uzywa
Na poprawę humoru!
Laptop dla najmłodszych
Torbiel a ciąża
Moda męska na brytyjskich targach
Makijaż codzienny i wieczorowy
Pamiętnik przyszłych mam - rady i porady :-)))
"Kalendarz dni płodnych" - Wasze opinie
Cudowny pierwszy pocałunek
Czy jestem w ciąży?
Trichotillomania
krwawienie po stosunku
Karta czy gotówka?
sex a spowiedź
Nowa Gwiazdka .
"Ile kalorii jeść, aby schudnąć?" - Wasze opinie
Nigdy nie miałem dziewczyny...
Zapalenie pęcherza
praca w mcdon..... itp
Test na czystość
Jaką lodówkę???
mój mąż znowu wyjeżdza ...
Podwójne działanie przeciwzmarszczkowe
Pomarańcza i wanilia
Brak ochoty na seks...
Dania mrożone
Łosoś po francusku Frosta
Jedwab w płynie
Nowa kolekcja czasomierzy
Makijaż z utrwalaczem - uczulenie?
Ostatnio dodane artykuły:

Wiosna: czas na zmiany
Wiosna: czas na zmiany
Ups! Arka odpłynęła…
Ups! Arka odpłynęła…
Jajko - przepisy z całego świata
Jajko - przepisy z całego świata
Zupa z rzeżuchą
Zupa z rzeżuchą
Innowacyjna kompozycja polifenoli
Japoński suplement diety
Jaką kołdrę wybrać na lato?
SmartFrost, IceMaker, Telescopic Rails...
Bo tak naprawdę ważne jest wnętrze!
Volkswagen Classic świętuje 40 lat Polo
Powolność
Szkoła szycia panny Scarlet
Porady mamy dietetyczki
Sztuka dobrego jedzenia
W domu madame Chic
Koneserka codzienności
7 nowych kierunków
4 nowe wersje Garbusa
Animacja Mały Książę
Idealnie chrupkie i soczyste potrawy
Mokrego Dyngusa!
Świąteczne życzenia wielkanocne!
Wielkanocne śniadanie z domowym majonezem
Jajka faszerowane z bakaliami
Pasztet – wielka rzecz na wielkanocny stół!
Jak spalić wielkanocne kalorie?
Bezglutenowy żurek
Turystyka Wielkanocna
Wielkanocne inspiracje kulinarne w zdrowym stylu
Lekka Wielkanoc
Wielkanocne jajka zapiekane z szynką
Wszystko, co o jajkach warto wiedzieć tuż przed Wielkanocą
Doskonałe sosy na Wielkanoc
Jajko - czy jest jeszcze coś, o czym nie wiemy?
Chrzan, czyli wróćmy do korzeni
Mięsa na wielkanocnym stole
Kawa na wielkanocnym stole
Jan Wróbel idzie pod prąd!
Wielkanocne słodkości bez kalorii
Borówka brusznica
Pierwsza na świecie czekolada piękności
Co zrobić, aby nie zwolnić pracownika?
Przejście na czas letni a nasz zegar biologiczny
Internetowy Samochód Roku
Fryzury wiosna-lato 2015
Komfort i amortyzacja każdego kroku
Selma
Kawa i ciastko na wiosnę!
Dziś święto fanów Tolkiena!
Zadbaj o nogi wiosną!
Wsparcie w pracy
Wiosenne porządki

Cookies: podczas przeglądania naszych stron oraz w trakcie logowania portal http://www.byckobieta.pl tworzy niewielkie pliki cookies. Zapisuje w nich wyłącznie informacje umożliwiające korzystanie z portalu, oraz z forum.

Artykuły oraz zdjęcia umieszczone w portalu ByćKobietą.pl są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie jest dozwolone wyłącznie za zgodą Autorów. Redakcja ByćKobietą.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych na forum oraz w komentarzach artykułów.

© 2006-2013 ByćKobietą.pl - portal dla Kobiet
skrypt forum: © phpBB