w portalu  | na forum
szukaj w bazie kalorii
dla kobiet, o kobietach
kobieta, kobiety
Forum dla kobiet:
Różności:

kalkulatory dla kobiet:

testy dla kobiet:

Patronat medialny:

vortal o kobietach
Przepis na gołąbki w sosie pomidorowym
<< | < | 1 2 | > | >>




postanowiłam pierwszy raz w życiu zrobić gołąbki, ale chciałabym robić je z jakiegoś sprawdzonego przepisu i jestem ciekawa jak Wy robicie i co dodajecie? sam ryż z mięsem, a może ryż i kaszę, a może jeszcze inaczej? uśmiech czekam na propozycje i przepisy, a przy okazji napiszcie jak robicie sos pomidorowy do gołąbków bardzo wesoły

kobieta, kobiety

Reklama:





Podam ci moj sposob, ja robie pol na pol ryz z mieskiem.

Mieline miesko
cebula
czosnek
ryz,
kapucha biala duza
koncentrat pomidorowy
smietana
sol,pieprz, ziele angielskie, lisc laurowy


miesko przyprawiam, wgniatam czosnek i smaze z cebulka,(dodaje ziele i listek) na sam koniec jak sie robi miekkie dolewam troche wody, dusze,
odcedzam miesko, caly sosik zostawiam

ugotowany (nie rozgotowany ryz) lacze z ze zmielinym (po upieczeniu) mieskiem, jak trzeba doprawiam sola, pieprzem.

farsz zawijam w kapuche,
proponuje klasc nie duzo, z czasem dojdziesz do wprawy i bedziesz mogla robic wieksze.


do sosiku po miesku dolewamy troche wody dadajemy koncentrat(jak chcesz wiecej sosu to wiecej wodu + kostka miesna) przyprawy i troche smietany(ja do smietany dodaje troche maki zeby byl gesty.

golabki podsmazam na oleju zeby sie zarumienila kapucha.

Smacznego

a tak na marginesie to nigdy nie jadlam z kasza, moze powinnam sprobowac.?




dzięki za przepis Jola bardzo wesoły ja już jadłam gołąbki z ryżem i kaszą i oczywiście mięsem i bardzo mi smakowały bardzo wesoły




Nie ma sprawy.

ja czasem jak mam dosc skladanie, albo poprostu ma gorszy dzien, to olewam kapuche w kladam farsz w surowa papryke, podpiekam w piekarniku kilka minutek podaje z sosikiem,


Tez pycha i duzo szybciej uśmiech




świetny pomysł Jola bardzo wesoły widzę, że jesteś dobrą kucharką bardzo wesoły




moj maz twierdzi ze tak,

bardzo lubie gotowac,




to widać po Twoich postach bardzo wesoły




postanowiłam zrobić je w środę, mam nadzieję, że wyjdą, dam znać bardzo wesoły




Ja robię wyłącznie z kaszą,kasza ma specyficzny smak a ryż wydaje mi się taki"bezpłciowy"i nie smakuje mi w gołąbkach.Podobny przepis jak napisała Jola czyli pół na pół z mięsem,do tego dodaję jeszcze trochę pieczarek albo grzybów do smaku.Surowe zmielone mięso podpiekam na cebuli bo lubię jak są grudki,można też dać zmielone surowe mięso,albo ugotowane i dopiero zmielone ale tak nie robię bo wtedy tego mięsa nie widać a tak jak wyżej napisałam ja muszę mieć grudki,a surowego nie dodaję też z innego powodu bo jak zostaje farsz to go po prostu wyjadamy
uśmiech




Ja robię z ryżem.
Składniki to; Kapusta, ryż, cebulka, czosnek, mięso ale nie mielone bo nie cierpię gołąbków z mielonym mięsem, jajko.
Sos pomidorowy to; rosołek z ugotowanego mięsa do gołąbków, koncentrat pomid., śmietana, przyprawy, mąka.
GOŁĄBKI; Parzę kapustę, gotuję mięso- często robię z kawałka łopatki, gotuję ryż. Mięso ugotowane przekręcam przez maszynkę razem z cebulką i czosnkiem, dodaję to do ryżu, dodaję jajko, przyprawy, czasami jak mam mniej mięsa to daję łyżkę smalcu takiego ze skwarkami wtedy gołąbki nie są suche. Mieszam i zawijam w liście. Układam w garnku i gotuję.
Sos; Do rosołku z ugotowanego mięsa dodaję koncentrat, śmietanę z mąką, przyprawy. Czasem odrobinę czosnku ale wtedy sos długo nie postoi.
uśmiech




Jola bardzo dobry przepis bardzo wesoły o dziwo udało się i gołąbki się nie rozleciały bardzo wesoły jeszcze raz wielkie dzięki bardzo wesoły


<< | < | 1 2 | > | >>





Ostatnio na forum: (wątki i komentarze)

Wiadomość dla Forumowiczów :)
jak zajsc w ciaze??
Napiszmy razem opowiadanie...
Czy mogę być w ciąży? Czy mogę być w ciąży?
Forum panieńskie 2007-2008
orgazm za orgazmem :)
Jestem mamą :)
szkolna miłość z ławki po latach... co robić? :)
Skojarzenia
Dokończ wyraz - zabawa
Linux..... czy ktoras z was uzywa
Na poprawę humoru!
Laptop dla najmłodszych
Torbiel a ciąża
Moda męska na brytyjskich targach
Makijaż codzienny i wieczorowy
Pamiętnik przyszłych mam - rady i porady :-)))
"Kalendarz dni płodnych" - Wasze opinie
Cudowny pierwszy pocałunek
Czy jestem w ciąży?
Trichotillomania
krwawienie po stosunku
Karta czy gotówka?
sex a spowiedź
Nowa Gwiazdka .
"Ile kalorii jeść, aby schudnąć?" - Wasze opinie
Nigdy nie miałem dziewczyny...
Zapalenie pęcherza
praca w mcdon..... itp
Test na czystość
Jaką lodówkę???
mój mąż znowu wyjeżdza ...
Podwójne działanie przeciwzmarszczkowe
Pomarańcza i wanilia
Brak ochoty na seks...
Dania mrożone
Łosoś po francusku Frosta
Jedwab w płynie
Nowa kolekcja czasomierzy
Makijaż z utrwalaczem - uczulenie?
Ostatnio dodane artykuły:

7 sposobów na energetyczny poranek
7 sposobów na energetyczny poranek
Stylowo, aktywnie i zdrowo
Stylowo, aktywnie i zdrowo
Dieta dla włosów
Dieta dla włosów
Słodka uczta w Akademii Smaku
Słodka uczta w Akademii Smaku
Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś
Bardzo Fajny Rylance
Włosy na ślubnym kobiercu
Mrożone herbaty
Kawowe sposoby na urodę
Jak mieć prawdziwe wakacje od pracy?
Śmietanka towarzyska
Chocolat
Działa na kobiety jak magnes
Wymarzone zawody polskich dzieci
15 minut i pyszny kurczak gotowy
Mąż wymyślił, że cały czas będziemy się całować
Wygraj prezent dla Dziecka!
5 nietypowych sposobów na rozwój kariery
Przepisy na mrożone herbaty
Jak schudnąć po 40?
Przekąski podczas spaceru z dzieckiem
Kasza dla figury i zdrowia
Cieciorka - propozycje dań
Dzień Matki w różnych kulturach
Tajemnice i sekrety urody naszych Mam
Prosta sałatka Caprese z grillowaną cukinią
Nieoczekiwane zaręczyny
Wywiad z Katarzyną Grocholą
Przeznaczeni
Opalanie pod prysznicem
Wymarzone prezenty dla dzieci
Wiosenne przesilenie, czyli jak walczyć z przewlekłym zmęczeniem
Sałatka z bratkami
Odżywczy olejek do twarzy
Co było pierwsze – jajko czy… kuchnia?
Prawo do odszkodowania za błąd w sztuce lekarskiej
Rewolucja w pielęgnacji ciała
Japanese is the new black. To będzie rok Japonek!
Kawa z mlekiem na każdą porę dnia
Truskawkowe śniadanie
Czym jest superfoods?
Jak Polki dbają o zdrowie?
Pikantna karkówka w glazurze z whisky
Grillowy niezbędnik
Suchy olejek ochronny
Olejkowe SPA dla włosów
Piękno pochodzi z wnętrza
Lekko i smacznie – bakłażan
Kolorowa i soczysta - dynia
Grillowane szparagi z cheddarem
Kosmetolog radzi: jak pozbyć się przebarwień
Spirulina – roślina jutra z bogatą historią

Cookies: podczas przeglądania naszych stron oraz w trakcie logowania portal http://www.byckobieta.pl tworzy niewielkie pliki cookies. Zapisuje w nich wyłącznie informacje umożliwiające korzystanie z portalu, oraz z forum.

Artykuły oraz zdjęcia umieszczone w portalu ByćKobietą.pl są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie jest dozwolone wyłącznie za zgodą Autorów. Redakcja ByćKobietą.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych na forum oraz w komentarzach artykułów.

© 2006-2016 ByćKobietą.pl - portal dla Kobiet
skrypt forum: © phpBB