w portalu  | na forum
w bazie kalorii
wspieram akcję Dzień Wody
dla kobiet, o kobietach
kobieta, kobiety
Forum dla kobiet:
Różności:

kalkulatory dla kobiet:

testy dla kobiet:

Patronat medialny:

vortal o kobietach
Przepis na gołąbki w sosie pomidorowym
<< | < | 1 2 | > | >>




postanowiłam pierwszy raz w życiu zrobić gołąbki, ale chciałabym robić je z jakiegoś sprawdzonego przepisu i jestem ciekawa jak Wy robicie i co dodajecie? sam ryż z mięsem, a może ryż i kaszę, a może jeszcze inaczej? uśmiech czekam na propozycje i przepisy, a przy okazji napiszcie jak robicie sos pomidorowy do gołąbków bardzo wesoły

kobieta, kobiety

Reklama:





Podam ci moj sposob, ja robie pol na pol ryz z mieskiem.

Mieline miesko
cebula
czosnek
ryz,
kapucha biala duza
koncentrat pomidorowy
smietana
sol,pieprz, ziele angielskie, lisc laurowy


miesko przyprawiam, wgniatam czosnek i smaze z cebulka,(dodaje ziele i listek) na sam koniec jak sie robi miekkie dolewam troche wody, dusze,
odcedzam miesko, caly sosik zostawiam

ugotowany (nie rozgotowany ryz) lacze z ze zmielinym (po upieczeniu) mieskiem, jak trzeba doprawiam sola, pieprzem.

farsz zawijam w kapuche,
proponuje klasc nie duzo, z czasem dojdziesz do wprawy i bedziesz mogla robic wieksze.


do sosiku po miesku dolewamy troche wody dadajemy koncentrat(jak chcesz wiecej sosu to wiecej wodu + kostka miesna) przyprawy i troche smietany(ja do smietany dodaje troche maki zeby byl gesty.

golabki podsmazam na oleju zeby sie zarumienila kapucha.

Smacznego

a tak na marginesie to nigdy nie jadlam z kasza, moze powinnam sprobowac.?




dzięki za przepis Jola bardzo wesoły ja już jadłam gołąbki z ryżem i kaszą i oczywiście mięsem i bardzo mi smakowały bardzo wesoły




Nie ma sprawy.

ja czasem jak mam dosc skladanie, albo poprostu ma gorszy dzien, to olewam kapuche w kladam farsz w surowa papryke, podpiekam w piekarniku kilka minutek podaje z sosikiem,


Tez pycha i duzo szybciej uśmiech




świetny pomysł Jola bardzo wesoły widzę, że jesteś dobrą kucharką bardzo wesoły




moj maz twierdzi ze tak,

bardzo lubie gotowac,




to widać po Twoich postach bardzo wesoły




postanowiłam zrobić je w środę, mam nadzieję, że wyjdą, dam znać bardzo wesoły




Ja robię wyłącznie z kaszą,kasza ma specyficzny smak a ryż wydaje mi się taki"bezpłciowy"i nie smakuje mi w gołąbkach.Podobny przepis jak napisała Jola czyli pół na pół z mięsem,do tego dodaję jeszcze trochę pieczarek albo grzybów do smaku.Surowe zmielone mięso podpiekam na cebuli bo lubię jak są grudki,można też dać zmielone surowe mięso,albo ugotowane i dopiero zmielone ale tak nie robię bo wtedy tego mięsa nie widać a tak jak wyżej napisałam ja muszę mieć grudki,a surowego nie dodaję też z innego powodu bo jak zostaje farsz to go po prostu wyjadamy
uśmiech




Ja robię z ryżem.
Składniki to; Kapusta, ryż, cebulka, czosnek, mięso ale nie mielone bo nie cierpię gołąbków z mielonym mięsem, jajko.
Sos pomidorowy to; rosołek z ugotowanego mięsa do gołąbków, koncentrat pomid., śmietana, przyprawy, mąka.
GOŁĄBKI; Parzę kapustę, gotuję mięso- często robię z kawałka łopatki, gotuję ryż. Mięso ugotowane przekręcam przez maszynkę razem z cebulką i czosnkiem, dodaję to do ryżu, dodaję jajko, przyprawy, czasami jak mam mniej mięsa to daję łyżkę smalcu takiego ze skwarkami wtedy gołąbki nie są suche. Mieszam i zawijam w liście. Układam w garnku i gotuję.
Sos; Do rosołku z ugotowanego mięsa dodaję koncentrat, śmietanę z mąką, przyprawy. Czasem odrobinę czosnku ale wtedy sos długo nie postoi.
uśmiech




Jola bardzo dobry przepis bardzo wesoły o dziwo udało się i gołąbki się nie rozleciały bardzo wesoły jeszcze raz wielkie dzięki bardzo wesoły


<< | < | 1 2 | > | >>





Ostatnio na forum: (wątki i komentarze)

Wiadomość dla Forumowiczów :)
jak zajsc w ciaze??
Napiszmy razem opowiadanie...
Czy mogę być w ciąży? Czy mogę być w ciąży?
Forum panieńskie 2007-2008
orgazm za orgazmem :)
Jestem mamą :)
szkolna miłość z ławki po latach... co robić? :)
Skojarzenia
Dokończ wyraz - zabawa
Linux..... czy ktoras z was uzywa
Na poprawę humoru!
Laptop dla najmłodszych
Torbiel a ciąża
Moda męska na brytyjskich targach
Makijaż codzienny i wieczorowy
Pamiętnik przyszłych mam - rady i porady :-)))
"Kalendarz dni płodnych" - Wasze opinie
Cudowny pierwszy pocałunek
Czy jestem w ciąży?
Trichotillomania
krwawienie po stosunku
Karta czy gotówka?
sex a spowiedź
Nowa Gwiazdka .
"Ile kalorii jeść, aby schudnąć?" - Wasze opinie
Nigdy nie miałem dziewczyny...
Zapalenie pęcherza
praca w mcdon..... itp
Test na czystość
Jaką lodówkę???
mój mąż znowu wyjeżdza ...
Podwójne działanie przeciwzmarszczkowe
Pomarańcza i wanilia
Brak ochoty na seks...
Dania mrożone
Łosoś po francusku Frosta
Jedwab w płynie
Nowa kolekcja czasomierzy
Makijaż z utrwalaczem - uczulenie?
Ostatnio dodane artykuły:

Naturalna alternatywa dla napojów energetycznych
Naturalna alternatywa dla napojów energetycznych
Zgrany duet: Black&White
Zgrany duet: Black&White
Wiosna: czas na zmiany
Wiosna: czas na zmiany
Ups! Arka odpłynęła…
Ups! Arka odpłynęła…
Właściwe warunki przechowywania produktów
Podaruj mi trochę słońca!
Lekki Krem Odżywczy
Innowacyjna kompozycja polifenoli
Japoński suplement diety
Jaką kołdrę wybrać na lato?
SmartFrost, IceMaker, Telescopic Rails...
Bo tak naprawdę ważne jest wnętrze!
Volkswagen Classic świętuje 40 lat Polo
Powolność
Szkoła szycia panny Scarlet
Porady mamy dietetyczki
Sztuka dobrego jedzenia
W domu madame Chic
Koneserka codzienności
7 nowych kierunków
4 nowe wersje Garbusa
Animacja Mały Książę
Idealnie chrupkie i soczyste potrawy
Mokrego Dyngusa!
Świąteczne życzenia wielkanocne!
Wielkanocne śniadanie z domowym majonezem
Jajka faszerowane z bakaliami
Pasztet – wielka rzecz na wielkanocny stół!
Jak spalić wielkanocne kalorie?
Bezglutenowy żurek
Turystyka Wielkanocna
Wielkanocne inspiracje kulinarne w zdrowym stylu
Lekka Wielkanoc
Wielkanocne jajka zapiekane z szynką
Jajko - przepisy z całego świata
Wszystko, co o jajkach warto wiedzieć tuż przed Wielkanocą
Doskonałe sosy na Wielkanoc
Jajko - czy jest jeszcze coś, o czym nie wiemy?
Chrzan, czyli wróćmy do korzeni
Zupa z rzeżuchą
Mięsa na wielkanocnym stole
Kawa na wielkanocnym stole
Jan Wróbel idzie pod prąd!
Wielkanocne słodkości bez kalorii
Borówka brusznica
Pierwsza na świecie czekolada piękności
Co zrobić, aby nie zwolnić pracownika?
Przejście na czas letni a nasz zegar biologiczny
Internetowy Samochód Roku
Fryzury wiosna-lato 2015
Komfort i amortyzacja każdego kroku
Selma

Cookies: podczas przeglądania naszych stron oraz w trakcie logowania portal http://www.byckobieta.pl tworzy niewielkie pliki cookies. Zapisuje w nich wyłącznie informacje umożliwiające korzystanie z portalu, oraz z forum.

Artykuły oraz zdjęcia umieszczone w portalu ByćKobietą.pl są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie jest dozwolone wyłącznie za zgodą Autorów. Redakcja ByćKobietą.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych na forum oraz w komentarzach artykułów.

© 2006-2013 ByćKobietą.pl - portal dla Kobiet
skrypt forum: © phpBB