|
Składniki: tłuszcze roślinne (uwodorniony, palmowy min. 30%), oleje roślinne, woda, mleko ukwaszone, sól (0,3%), cukier, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych oraz kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyna), barwnik naturalny annato, aromat, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancje wzbogacające: witaminy A i D3
Zawartość tłuszczu całkowitego 80% |
|
Margaryna Palma

wartość energetyczna: 720 kcal (3014 kJ*) / 100 g

| nazwa | wart | / 100 g |
| Białko |
1,00 |
g |
| Węglowodany |
1,00 |
g |
| Tłuszcze w tym: |
80,00 |
g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 16,00 | g | | Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 20,00 | g | | Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 44,00 | g |
| Witaminy w tym: |
|
|
| Witamina A | 600,00 | μg | | Witamina E | 14,00 | mg | | Witamina D | 5,00 | μg |
*jako przelicznik przyjęto: 1 kcal = 4.1868 kJ
|
producent / dystrybutor:
Zakłady Tłuszczowe Bielmar Sp. z o.o.
|
|
|
 |
|